Artisjok aan het spit met Provençaals sausje

artisjok-aan-het-spit-1

Bereiden

Stap voor stap koken

Hardgekookte eieren in kom pletten met vork. Sjalotsnippers, fijngesneden bieslook alsook de légumaise Provence toevoegen. Kruiden met wat zeezout en peper van de molen. Alles goed mengen.

De artisjokken op het spit steken en gedurende ongeveer een uur op een heel zachte manier garen aan het spit. Indien u niet in de mogelijkheid ben voor een spit te gebruiken, kan u best elke artisjok in aluminiumfolie inpakken samen met een geutje olijfolie en een takje tijm. Deze ook ongeveer een uur garen op de rand van de BBQ. Met naald prikken tot in de bodem om te voelen of ze gaar zijn.

Afwerken :
Bij het spit : De buitenste blaadjes verwijderen. Vervolgens de blaadjes één voor één met wat saus afschrapen in de mond. De haren aan de binnenkant van de artisjok verwijderen tot de artisjokbodew volledig zichtbaar is. Deze in stukken snijden en het hart dan ook eten met het sausje. Deze die gegaard zijn op de BBQ uitpakken en hier op dezelfde manier te werk gaan zonder de buitenste blaadjes hoeven te verwijderen.

Tip: Aardpeer wordt eens de Artisjok van het noorden genoemd. Je vindt er een beetje de smaak in terug van de artisok. Gegaarde aardpeer is dus een lekker alternatief.

Door Frank Fol – LANNOO
Eerder verschenen in BBQ-BOEK – Koks houden van heet!

Ingrediënten

Benodigdheden voor 4 personen :

4 verse artisjok

4 hardgekookte eieren wat verse bieslook

1 versnipperde sjalot olijfolie

4 takjes verse tijm zeezout zwarte peper van de molen

2 potjes (2 x 150 gr) legumaise® Provence, rode paprika met tijm (verkrijgbaar bij Carrefour – gekoeld in de verse groenteafdeling – en in de Exki Restaurants)

Share this entry

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *