Wie en waarom?

Doozo is ontstaan vanuit de overtuiging dat het mogelijk is om evenwichtig en gezond, op een
efficiënte, gezellige, maar ook verantwoordelijke manier te genieten van eten. Groenten en fruit in het bijzonder.

twee-soorten-asperges

Seizoensgebonden

Wekelijks zoeken Catherine en Frank de mooiste selectie seizoensgebonden groenten, fruit en de beste ingrediënten uit en die verwerken ze in unieke, lekkere en evenwichtige maaltijden. Alle recepten worden voortdurend uitgetest bij gezinnen met kinderen. Alleen als ook de kinderen, toch wel de ultieme scheidsrechters, de recepten lekker vinden, komen ze op het Doozo menu.

Frank Fol, de Groentekok

Doozo baseert zich op zijn Denk groenten! Denk fruit! filosofie. Frank is al jaren bekend als de Groentekok. Hij streeft ernaar om de mensen dagelijks 300 tot 500 g groenten en fruit te laten eten. Elk gerecht wordt opgebouwd vanuit de groenten.

Catherine Van Durme en haar moestuin

Gedreven door haar moestuin, doet Catherine er alles aan om haar gezin (man met drie dochters) en vrienden steeds gezonde gerechten voor te schotelen. Ondanks het drukke leven heeft ze nooit toegevingen willen doen wat de maaltijden betreft. De juiste ingrediënten, steeds veel groenten en fruit, het samen even tijd maken voor elkaar aan tafel zijn haar dagelijkse streven.

Doozo betekent niet voor niets in het Japans, “Alstublieft”.

Het beste van zichzelf

Met Doozo geven ze het beste van zichzelf zodat jij als kok, deze filosofie verder kunt overbrengen op iedereen die met jou van het menu geniet en terug de smaak van (h)eerlijk eten kunt ontdekken.

Levering

Op maandagavond levert Doozo bij jou een mooie doos met alle verse ingrediënten en menu’s voor drie of vier avonden voor het aantal mensen dat je hebt gekozen. Zowel menu’s als ingrediënten zijn steeds een verrassing, zorgvuldig door Doozo geselecteerd.
De levering vindt plaats op maandag tussen 16u30u en 22u30. Het exacte uur wordt op vrijdag doorgegeven zodat je weet of je al op maandagavond kunt genieten van je Doozo doos.

 • DOOZO gaat voor een evenwichtige, gezonde en vooral lekkere voeding, volledig volgens de filosofie van Frank Fol, De Groentekok, die samen met Catherine Van Durme instaat voor elk menu en voor de keuze van alle ingrediënten.
 • DOOZO ontwikkelt recepten op zo’n manier dat ook gluten, lactose en diabetespatiënten er voluit van kunnen genieten. De voedingswaarden worden per persoon berekend.
 • DOOZO werkt op maat, en zet zich af tegen voedselverspilling. Ongeveer één derde van het voedsel dat wereldwijd wordt geproduceerd, gaat verloren. En dat terwijl meer dan een miljard mensen op de wereld honger lijden. Bovendien vertegenwoordigt deze verspilling ook een aanzienlijk verlies van grond, water en energie.

 

 

 

 

 

 • DOOZO stelt per maaltijd een gezond en evenwichtig menu voor met 200 tot 400 gram groenten en/of fruit per persoon, volgens behoeften en seizoenen.
 • DOOZO wil kwalitatief verantwoord zijn, en streeft er dus naar nooit duurder te zijn dan wanneer je zelf je boodschappen doet.
 • DOOZO blijft je inspireren met nieuwe en unieke menu’s, maar laat je tegelijkertijd zelf genieten van de bereiding.
 • DOOZO verzet zich tegen alles wat tegen de natuur in gaat, en eist terug het recht op de smaak en seizoensgebonden eten. Alle ingrediënten zijn gekozen volgens de seizoenen en hebben minimaal gereisd. Doozo streeft ernaar de lokale landbouw te stimuleren.

 

 

 

 

 

 • DOOZO werkt op maat voor iedereen, maar specialiseert zich ook in menu’s voor mensen die specifieke behoeften hebben – diabeten, coeliakie (glutenvrij) en lactose intolerantie - en toch verlekkerd zijn op een gezonde en gevarieerde maaltijd.
 • DOOZO blijft zoeken naar specifieke menu’s, ingrediënten en behoeften.
 • DOOZO test alle maaltijden bij kinderen zodat we zeker zijn dat ze ook door hen worden gesmaakt.
 • DOOZO zorgt voor ingrediënten die tenminste tot en met vrijdagavond kunnen bereid worden.